VAŔÍME S MÁMOU
 
Staročeský guláš
Chcete se naučit vařit dobrý guláš ? Tak vše co patří do guláše smíchejte, nechte přes noc uležet a pak upečte v troubě. Je to jednoduché, co?

Hov. kližku nakrájíme na menší kousky, přidáme krájenou cibule (1 váhy masa), sůl, pepř, česnek, kmín, špetku papriky sladké a pálivé, uzený bůček krájený na nudličky (jen pro vůni), rajčatový protlak, olej. Vše promícháme a do druhého dne necháme uležet. V přiklopeném pekáčku pečte pozvolna v troubě až je maso měkké a často promíchávejte, případně dolévejte vodou. Dochuťte dle libosti solí, pepřem, česneken,majoránkou a nemusíte zahušťovat ( cibule to zřídí sama).
Vepřová marinovaná krkovička na grilu
Chcete se naučit grilovat na dřevěném uhlí křehkou krkovičku ? Tak dávejte pozor!

Plátek vepř. krkovičky bez kosi cca 150 g opláchněte, mírně naklepejte a naložte na 24 hodin do této marinády : rajský protlak, slunečnicový olej, worschester, soj.omáčka, trochu česneku, čerstvá bazalka , sůl, gril. koření a lžíci škrobového prášku. Po vyjmutí vkládejte na rozpálenou mřížku a po obou stranách grilujeme za občasného potírání marinádou cca 5 minut. Můžeme podávat s česnekovou jogurtovou omáčkou , černým chlebem a čerstvou zeleninou.
 
Vepřová panenka pečená v drceném pepři a bylinkách
Chcete si udělat dobrou panenku?

Jednu celou vepřovou panenku si odblaňte, omyjte vodou a naložte do soli, drceného pepře, ( nejlépe do 4 druhů ) provensálského koření, sojové omáčky a slunečnicového oleje. Nechte marinovat přez noc a po té zprudka opečte po všech stranách a dejte do vyhřáté trouby na cca 170 stupňů C a pečte pouze s marinádou cca 12 min, po té obraťte a znovu 12 min pečte. Přelévejte výpekem. Můžete přidat malé množství vody při pečení. Štávu z pečení slijte, přimíchejte hustý, rozpuštěný spik a při chladnutí panenku potírejte tímto rosolem. Po úplném vychladnutí krájejte na plátky a podávejte s pikantními studenými omáčkami ( dle vaší chuti )a nakládanými kukuřičkovými klasy..


Dobrou chuť Vám přeje Máma
 
vytvořil: Zájeda design